Élményeim a nyelvtanulásról, külföldön élésről

Kacagva Németül

Kacagva Németül

Strassburgban jártunk

2014. október 27. - granatalma

image_1414429348.jpg_2048x1536

Egy közepesen borongós szombat délután "átugrottunk" Franciaországba, Strassburgba. 

Gyönyörű város, tele turistákkal, boltokkal, kávézókkal... Itt láttam hajlektalanokat is, kéregetőket is. Német kísérőm szerint a székesegyház miatt vannak itt sokan, akik kéregetnek, kihasználva a sok vallásos ember jóindulatát. 

A francia kormány pedig egyenesen segélyt ad különféle idevándorló cigányoknak, akik itt laknak körbekerített telepeken fél évig, majd elmennek. Elképesztő, hogy ma még van ilyen, hogy lehet így is élni! 

A franciák állítólag értik a német nyelvet, de nem beszélik. A fiatalok nem, csak ritkán, pl. vendéglátó egységekben, az idősek még beszélik, csak nem tudom, hogy mennyire alkalmazzák. Pedig sok német él errefelé, sokan itt vettek hazat a határ közelében, mert itt olcsóbb és átjárnak dolgozni Németországba. 

Nekem nem volt jó érzés, hogy nem tudtam megkérdezni egyedül a kinézett táska árát, barátnőm segített benne. 

Viszont állítólag elvárják, hogy ha idejönnek Németországba, beszéljenek velük franciául. nem tudom, hogy honnan indult ez az intolerancia. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kacagvanemetul.blog.hu/api/trackback/id/tr56838477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása