Élményeim a nyelvtanulásról, külföldön élésről

Kacagva Németül

Kacagva Németül

Első poszt

2012. március 02. - granatalma

 Sokáig gondolkoztam, hogy mivel indítsam ezt a blogot, mit is írjak, mert nagy szavakat nem akartam, kis szavakat nem érdemes... Aztán úgy döntöttem, hogy bemásolom egy PR cikkünket, melyből kiderül, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, honnan jöttünk, hová megyünk? (Na ezek azért nagy szavak voltak, nem derül ki minden. :) ) Szóval, tanulgatok németül és itt, ezen  a blogon szeretném összegyűjteni az élményeimet, számomra fontos anyagokat.

Tudom, hogy a legjobban úgy lehet nyelvet tanulni, ha az ember foglalkozik vele :), de azért várom a problémáitokat, tapasztalataitokat a témában. :)

Most pedig a cikk:  

 "Tanulj kacagva angolul!


Hogy miért?

Mert a kacagva tanulás egészen más, mint amit a nyelvtanulásról eddig hittél vagy annak címén valaha is megtapasztalhattál. Beszélgetve tanulunk, történeteket alkotva, ki-ki  a saját ritmusában. Ha nem szeretnél megszólalni, elég ha figyelsz; előbb-utóbb meghozza az is a gyümölcsét. A lényeg, hogy hallod, megérted - erről a tanár gondoskodik- és megtanulod, hogy kell megszólalni, beszélni.
Az élő, alakuló szöveg miatt lesz az óra izgalmas, kreatív, kacagtató - és maradandó. Amit örömmel tanulsz, azt nem felejted el. Amihez élmény tapad, az ragad. Használható nyelvtudáshoz sokkal biztosabban és gyorsabban jutsz így, mint a szokványos tanulással.
Ha kedved támad megnézni egy ilyen órát, lesz rá lehetőséged, mert tervezzük, hogy tartunk egy nyílt napot, melyen a régebbi és az újabb tanulók is részt vesznek. Ha érdekel egy ilyen lehetőség, írj nekünk a bea@kacagva.com e-mail címre. Így testközelből láthatod majd, hogy ragad a nyelv - ahogy az életben is ragad a gyermekre, aki édesanyjától is beszélni tanul meg elsőként és csak utána írni-olvasni, nyelvtanozni. Álmodban is angolul fogsz beszélni. Szabadidődben sem házi feladatokkal foglalkozol, hanem - ha akarod - szórakozva folytatod az angolozást.
Bővebb információkért kattints honlapunkra: www.kacagva.hu
Ha feliratkozol a hírlevelünkre, meghallgathatod az órákon született vicces történeteket mp3 formátumban és szemeddel követheted az angol szöveget is.
Követhetsz minket a facebook-on is :
http://www.facebook.com/kacagva.angolul
Várunk szeretettel beszédcentrikus óráinkon! "

A bejegyzés trackback címe:

https://kacagvanemetul.blog.hu/api/trackback/id/tr644284969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása